3/4 kostki masła, szklanka mąki i troszke wody - rozrobic na idealna masę i wstawic do lodówki
WARZYWA: mieszkankę warzywną zagotować z solą do miękkości
SOS:
do niecałej śmietany dodać dwa jajka, sól, przyprawy (majeranek, oregano, pieprz) i tarty ser.
Ciasto wyjąc z lodówki, rozwałkować i wypełnic nim małą tortownicę zadzierając brzegi do góry, nałozyc warzywa gotowane i polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i trzymac jakies pół godziny.
5 komentarzy:
Zainteresowała mnie tarta warzywna; czy możesz rozwinąć, pliz?
chcesz przepis? Jest banalnie łatwa, a przy tym przepyszna :)
Tak, przepis właśnie. Sądzę, że jestem miłośnikiem tart.
no więc:
CIASTO:
3/4 kostki masła, szklanka mąki i troszke wody - rozrobic na idealna masę i wstawic do lodówki
WARZYWA:
mieszkankę warzywną zagotować z solą do miękkości
SOS:
do niecałej śmietany dodać dwa jajka, sól, przyprawy (majeranek, oregano, pieprz) i tarty ser.
Ciasto wyjąc z lodówki, rozwałkować i wypełnic nim małą tortownicę zadzierając brzegi do góry, nałozyc warzywa gotowane i polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i trzymac jakies pół godziny.
Finito!
Dziękuję:)
Prześlij komentarz